sunnuntai 14. helmikuuta 2010

KV Tallinna 13.2

Tää näyttelyreissu lähti hienosti käyntii äikän tekstitaidon kokeen jälkeen perjantaina Kannuksesta. Junalla Tampereelle ja autolla siitä eteenpäin. Meidän aikataulu suoraan sanottuna kusahti jo Tampereen päässä ja sen takia oli minutin päässä laivasta jäänti. Check-in loppui 21.40 ja me oltiin luukulla 21.39. Huh, että olikin tipalla laivasta jäänti.

Hotellikin löyty sillain suhteellisen nopeesti ulkomuistilla ja nukkumaankin pääsi setterin puunauksen jälkeen, jopa ennen aamua. Silti niin lyhyiden neljän tunnin yöunien jälkeen oli kiva suunnistaa näyttelypaikalle, kun ei sillain ollut mitään käsitystä missä edes koko Sakuhalli oli. Tää hotelli-Saku väli oli loppujen lopuksi vain yksi tie, ja näyttelyyn päästiin ihan hyvissä ajoin.

Koiria oli mukana Shandyn ja Rakeen verran. Rae pääsi aloittamaan kehässä juoksun heti kehien alettua. Suomenajokoirien tuomarina oli Petru Muntean Romaniasta ja ilmoitettuna oli 3 koiraa ja kaikki olivat narttuja. Rae kuitenkin voitti kilpakumppaninsa junnuluokassa ja vielä paras narttu kehässä käyttöluokan nartun. Rakeelle siis tässä vaiheessa saldona juniori serti, ROP-juniori ja ROP sekä viimesen junnu sertin tuoma Eestin junnuvalio -titteli.

Sämpän kehä alkoi muutaman tunnin odottelun jälkeen. Gordoneilla tuomarina oli Ligita Zage Latviasta ja niitä oli ilmotettuina 3, mutta Shandy oli ainoa narttu. Ainoana narttuna ja erinomaisen saaneena se oli paras narttu sertin ja cacibin kera. ROP -kehässä Sämppä hävisi urokselle ja oli VSP.

Ennen isojen kehien alkamista oli vielä hyvin aikaa käydä viereisessä ostoskeskuksessakin shoppailemassa ja syömässä.

Mutta sitten niihin isoihin kehiin. Rai-Rai kävi ensimmäiseksi ryhmäkehässä, jossa se sijoittui hienosti kolmanneksi! Ryhmien jälkeen oli BIS-juniori kehä, minne Rakeella oli myös oikeus osallistua. Monen junnun kehässä Rae pääsi jatkoon. Hyvin väsynyt Rae ei jaksanut enään kunnolla juosta eikä seisominenkaan ollut enään yhtään hauskaa. Kaikesta huolimatta Rae oli vielä BIS3 juniori. Oli kyllä todella odottamaton päivä vuoden vanhalta ajokoiralta. En olisi kyllä koskaan uskonut, että nuori ajokoira voi pärjätä näin hienosti yhden päivän aikana.

Helsinkiin lähtevään laivaan kyllä kerettiin hyvissä ajoin ja päästiin ehjin nahoin kotiin asti Tampereelle ennen sunnuntai aamua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti